)
26.02.
2014

Festivo järjestää nuorille työpajan musiikkijournalismista ja -analyysista

 

Tee lehtijuttu, radio-ohjelma tai essee, multimediateos tai vesivärimaalaus – Rauma Festivo tarjoaa puitteet ja ohjausta.

 

Rauma Festivo järjestää musiikkijournalismiin ja musiikkianalyysiin keskittyvän työpajan keväällä ja kesällä 2014. Elokuussa järjestettävän kamarimusiikkifestivaalin teema on valtamerten ylitys. Musiikki tulee viideltä mantereelta ja kymmeniltä säveltäjiltä. Tästä monipuolisesta ohjelmistosta työpajassa valitaan itseä kiinnostava teos tai teoskokonaisuus. Sitä voi tutkia historiallisessa kehyksessä tai tehdä analyysi ja jalostaa siitä lehtijuttu. Mahdollista on myös inspiroitua tutkitun teoksen pohjalta luomaan uutta säveltäen, maalaten tai vaikka teatterillisin keinoin. Työn voi tehdä yksin tai ryhmässä. Lopputulos voi olla kirjoitettu teksti, toimitettu radio-ohjelma, multimediaesitys tai sarjakuva – mitä musiikki sanoo juuri sinulle ja mitä sinä tahdot siitä sanoa?

Työpaja järjestetään kolmessa osassa:

• etätyöskentely huhti-toukokuussa: teoksiin tutustuminen, oman aiheen valinta ja materiaalin keruu ohjatusti

• lähityöskentely 7.–8.6.2014 Raumalla: omien töiden työstämistä ja esittelyä yksin ja ryhmissä, musiikkijournalismin asiantuntijoiden luentoja ja työpajan tarjoamat lounaat

• pääsy Rauma Festivon konsertteihin 5.–9.8. ja valmiiden töiden julkaisu festivaalin nettisivuilla.

 

Ilmoittautumiset sähköpostitse 14.3. mennessä osoitteeseen info@raumanfestivo.fi. Kerro meilissä, minkälainen lähestymistapa sinua kiinnostaa.

 

Lisätietoja:

Anna Grundström,

anna.grundstrom@raumanfestivo.fi

puh. 050 3390 414

 

Työpajan voi hyväksilukea osaksi lukion tai musiikkiopiston opintoja!

Paikkoja rajoitetusti. Osallistuminen on ilmaista ja aiempia suorituksia ei vaadita.

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi