)
26.02.
2014

Festivo järjestää nuorille työpajan musiikkijournalismista ja -analyysista

 

Tee lehtijuttu, radio-ohjelma tai essee, multimediateos tai vesivärimaalaus – Rauma Festivo tarjoaa puitteet ja ohjausta.

 

Rauma Festivo järjestää musiikkijournalismiin ja musiikkianalyysiin keskittyvän työpajan keväällä ja kesällä 2014. Elokuussa järjestettävän kamarimusiikkifestivaalin teema on valtamerten ylitys. Musiikki tulee viideltä mantereelta ja kymmeniltä säveltäjiltä. Tästä monipuolisesta ohjelmistosta työpajassa valitaan itseä kiinnostava teos tai teoskokonaisuus. Sitä voi tutkia historiallisessa kehyksessä tai tehdä analyysi ja jalostaa siitä lehtijuttu. Mahdollista on myös inspiroitua tutkitun teoksen pohjalta luomaan uutta säveltäen, maalaten tai vaikka teatterillisin keinoin. Työn voi tehdä yksin tai ryhmässä. Lopputulos voi olla kirjoitettu teksti, toimitettu radio-ohjelma, multimediaesitys tai sarjakuva – mitä musiikki sanoo juuri sinulle ja mitä sinä tahdot siitä sanoa?

Työpaja järjestetään kolmessa osassa:

• etätyöskentely huhti-toukokuussa: teoksiin tutustuminen, oman aiheen valinta ja materiaalin keruu ohjatusti

• lähityöskentely 7.–8.6.2014 Raumalla: omien töiden työstämistä ja esittelyä yksin ja ryhmissä, musiikkijournalismin asiantuntijoiden luentoja ja työpajan tarjoamat lounaat

• pääsy Rauma Festivon konsertteihin 5.–9.8. ja valmiiden töiden julkaisu festivaalin nettisivuilla.

 

Ilmoittautumiset sähköpostitse 14.3. mennessä osoitteeseen info@raumanfestivo.fi. Kerro meilissä, minkälainen lähestymistapa sinua kiinnostaa.

 

Lisätietoja:

Anna Grundström,

anna.grundstrom@raumanfestivo.fi

puh. 050 3390 414

 

Työpajan voi hyväksilukea osaksi lukion tai musiikkiopiston opintoja!

Paikkoja rajoitetusti. Osallistuminen on ilmaista ja aiempia suorituksia ei vaadita.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi