)
26.02.
2014

Festivo järjestää nuorille työpajan musiikkijournalismista ja -analyysista

 

Tee lehtijuttu, radio-ohjelma tai essee, multimediateos tai vesivärimaalaus – Rauma Festivo tarjoaa puitteet ja ohjausta.

 

Rauma Festivo järjestää musiikkijournalismiin ja musiikkianalyysiin keskittyvän työpajan keväällä ja kesällä 2014. Elokuussa järjestettävän kamarimusiikkifestivaalin teema on valtamerten ylitys. Musiikki tulee viideltä mantereelta ja kymmeniltä säveltäjiltä. Tästä monipuolisesta ohjelmistosta työpajassa valitaan itseä kiinnostava teos tai teoskokonaisuus. Sitä voi tutkia historiallisessa kehyksessä tai tehdä analyysi ja jalostaa siitä lehtijuttu. Mahdollista on myös inspiroitua tutkitun teoksen pohjalta luomaan uutta säveltäen, maalaten tai vaikka teatterillisin keinoin. Työn voi tehdä yksin tai ryhmässä. Lopputulos voi olla kirjoitettu teksti, toimitettu radio-ohjelma, multimediaesitys tai sarjakuva – mitä musiikki sanoo juuri sinulle ja mitä sinä tahdot siitä sanoa?

Työpaja järjestetään kolmessa osassa:

• etätyöskentely huhti-toukokuussa: teoksiin tutustuminen, oman aiheen valinta ja materiaalin keruu ohjatusti

• lähityöskentely 7.–8.6.2014 Raumalla: omien töiden työstämistä ja esittelyä yksin ja ryhmissä, musiikkijournalismin asiantuntijoiden luentoja ja työpajan tarjoamat lounaat

• pääsy Rauma Festivon konsertteihin 5.–9.8. ja valmiiden töiden julkaisu festivaalin nettisivuilla.

 

Ilmoittautumiset sähköpostitse 14.3. mennessä osoitteeseen info@raumanfestivo.fi. Kerro meilissä, minkälainen lähestymistapa sinua kiinnostaa.

 

Lisätietoja:

Anna Grundström,

anna.grundstrom@raumanfestivo.fi

puh. 050 3390 414

 

Työpajan voi hyväksilukea osaksi lukion tai musiikkiopiston opintoja!

Paikkoja rajoitetusti. Osallistuminen on ilmaista ja aiempia suorituksia ei vaadita.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi