)
08.07.
2021

Leikki on taidetta pienoiskoossa

Tanssitaitelija Auri Aholalla viime aikoina päällimmäisenä mielessä ovat olleet tärkeimmät elämän peruspalaset: perhe, luonto ja taide. Koreografioihinsa hän sitoo usein luontoteemoja ja myös saamelaiskulttuuria. Ahola asuu ja työskentelee Inarissa.

Pandemia ei ole muuttanut tätä asetelmaa mitenkään, mutta suhde yleisöön sen sijaan on saanut uusia ulottuvuuksia.
– Kohtaaminen elävän yleisön kanssa 1. kesäkuuta tänä vuonna oli kyllä hurja. Sain niin paljon energiaa yleisöstä, että se oli jotain ihan järjetöntä: välillä tuntui kuin olisin lentänyt, kuvailee Ahola.

Puhuttaessa Festivon tämän kesän elämännautinto-teemasta Ahola toteaa, että kaikki nautinto on hänen mielestään hyväksi. 
-Itse saan suurinta nautintoa Inarin luonnon kauneudesta ja hyvästä ruuasta – melko perusasioista siis. Ja on minulla paheitakin, melko viattomia tosin: juon todella paljon kahvia ja syön todella, todella paljon karkkia. Suonissani virtaa varmaan sokeroitua kahvia, arvelee Ahola hymyillen.

Festivon konserttien elämännautinnoista Ahola kokee tällä hetkellä lähimmäksi leikin. Hänen kaksivuotias poikansa pitää huolen siitä, että arjessa leikkiä on riittävästi ja että myös äiti osallistuu siihen.
– Leikki on luovuuden syvää ydintä, sen ei ole tarkoitus jalostaa, tehdä tulosta tai konkretisoitua. Leikki on taidetta pienoiskoossa. Kaikkien pitäisi leikkiä vähän enemmän, pohtii Ahola.

Siirryttyään Kansallisbaletista freelanceriksi Ahola on työskennellyt mm. Tero Saarinen Companyn, Raekallio Corp.:n, Compañía Kaari & Roni Martinin ja Helsinki Dance Companyn kanssa. Hän on esiintynyt merkittävillä tanssinäyttämöillä ja festivaaleilla niin Suomessa kuin kansainvälisesti sekä tanssinut Los Angelesin filharmonikkojen ja Helsingin Kaupunginorkesterin konserteissa solistina. 
Ahola on innoissaan mahdollisuudesta tulla vierailemaan Raumalle ja tehdä yhteistyötä festivaalin upeiden taiteilijoiden kanssa. Hän kiittää kutsusta Siljamari Heikinheimoa, joka aloittaa nyt kolmivuotiskautensa Festivon taiteellisena johtajana.

– Teillä on tiedossa upea festivaali ja sillä mahtava taiteellinen johtaja. Onnea Rauma!

« Takaisin

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

18.07.
2021

Anna Laaksolle spontaanius on elämän suola

Elokuussa Rauma Festivoon saapuva pianisti Anna Laakso toivoo, että jaksaisimme  muistaa pitkään oivallukset kuluneesta vuodesta. Lopulta hyvään elämään tarvitaan aika vähän aineksia, mutta sitäkin laadukkaampia. Laaksolle musiikki ja esiintyminen ovat juuri niitä.

16.07.
2021

Sellisti Lauri Kankkusen elämännautintojen juuret ovat Italiassa

Rauma Festivoon nyt toista kertaa saapuva sellisti Lauri Kankkunen odottaa hartaasti normaaleihin kuvioihin paluuta ja turvavälien poistumista . Muusikon työssä turvavälit vaikuttavat myös siihen, miten lähekkäin toisiaan muusikot voivat soittaa.

15.07.
2021

Vanhan Rauman kolopolulla tavataan pitsiin hurahtanut hämähäkki ja kurnuttava kuningas

Vanhan Rauman kolopolku on koko perheelle suunnattu kierros, jossa kartan avulla etsitään puhelimella skannattavia QR-koodeja. Koodien takaa paljastuu Vanhassa Raumassa asustavien erilaisten eläimien tervehdyksiä: lauluja, tansseja, runoja ja leikkejä.

08.07.
2021

Leikki on taidetta pienoiskoossa

Tanssitaitelija Auri Aholalla viime aikoina päällimmäisenä mielessä ovat olleet tärkeimmät elämän peruspalaset: perhe, luonto ja taide. Koreografioihinsa hän sitoo usein luontoteemoja ja myös saamelaiskulttuuria. Ahola asuu ja työskentelee Inarissa.

06.07.
2021

Taitelijuus on herkkä rohkeuslaji

Yli kolmessakymmenessä maassa ja sadalla albumilla esiintynyt muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saari saapuu elokuussa Rauma Festivon vieraaksi. Omaleimaisesta tyylistään tunnettu kitaristi tunnetaan myös konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistään.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi