Tanssitaitelija Auri Aholalla viime aikoina päällimmäisenä mielessä ovat olleet tärkeimmät elämän peruspalaset: perhe, luonto ja taide. Koreografioihinsa hän sitoo usein luontoteemoja ja myös saamelaiskulttuuria. Ahola asuu ja työskentelee Inarissa.

Pandemia ei ole muuttanut tätä asetelmaa mitenkään, mutta suhde yleisöön sen sijaan on saanut uusia ulottuvuuksia.
– Kohtaaminen elävän yleisön kanssa 1. kesäkuuta tänä vuonna oli kyllä hurja. Sain niin paljon energiaa yleisöstä, että se oli jotain ihan järjetöntä: välillä tuntui kuin olisin lentänyt, kuvailee Ahola.

Puhuttaessa Festivon tämän kesän elämännautinto-teemasta Ahola toteaa, että kaikki nautinto on hänen mielestään hyväksi. 
-Itse saan suurinta nautintoa Inarin luonnon kauneudesta ja hyvästä ruuasta – melko perusasioista siis. Ja on minulla paheitakin, melko viattomia tosin: juon todella paljon kahvia ja syön todella, todella paljon karkkia. Suonissani virtaa varmaan sokeroitua kahvia, arvelee Ahola hymyillen.

Festivon konserttien elämännautinnoista Ahola kokee tällä hetkellä lähimmäksi leikin. Hänen kaksivuotias poikansa pitää huolen siitä, että arjessa leikkiä on riittävästi ja että myös äiti osallistuu siihen.
– Leikki on luovuuden syvää ydintä, sen ei ole tarkoitus jalostaa, tehdä tulosta tai konkretisoitua. Leikki on taidetta pienoiskoossa. Kaikkien pitäisi leikkiä vähän enemmän, pohtii Ahola.

Siirryttyään Kansallisbaletista freelanceriksi Ahola on työskennellyt mm. Tero Saarinen Companyn, Raekallio Corp.:n, Compañía Kaari & Roni Martinin ja Helsinki Dance Companyn kanssa. Hän on esiintynyt merkittävillä tanssinäyttämöillä ja festivaaleilla niin Suomessa kuin kansainvälisesti sekä tanssinut Los Angelesin filharmonikkojen ja Helsingin Kaupunginorkesterin konserteissa solistina. 
Ahola on innoissaan mahdollisuudesta tulla vierailemaan Raumalle ja tehdä yhteistyötä festivaalin upeiden taiteilijoiden kanssa. Hän kiittää kutsusta Siljamari Heikinheimoa, joka aloittaa nyt kolmivuotiskautensa Festivon taiteellisena johtajana.

– Teillä on tiedossa upea festivaali ja sillä mahtava taiteellinen johtaja. Onnea Rauma!