)
08.07.
2021

Leikki on taidetta pienoiskoossa

Tanssitaitelija Auri Aholalla viime aikoina päällimmäisenä mielessä ovat olleet tärkeimmät elämän peruspalaset: perhe, luonto ja taide. Koreografioihinsa hän sitoo usein luontoteemoja ja myös saamelaiskulttuuria. Ahola asuu ja työskentelee Inarissa.

Pandemia ei ole muuttanut tätä asetelmaa mitenkään, mutta suhde yleisöön sen sijaan on saanut uusia ulottuvuuksia.
– Kohtaaminen elävän yleisön kanssa 1. kesäkuuta tänä vuonna oli kyllä hurja. Sain niin paljon energiaa yleisöstä, että se oli jotain ihan järjetöntä: välillä tuntui kuin olisin lentänyt, kuvailee Ahola.

Puhuttaessa Festivon tämän kesän elämännautinto-teemasta Ahola toteaa, että kaikki nautinto on hänen mielestään hyväksi. 
-Itse saan suurinta nautintoa Inarin luonnon kauneudesta ja hyvästä ruuasta – melko perusasioista siis. Ja on minulla paheitakin, melko viattomia tosin: juon todella paljon kahvia ja syön todella, todella paljon karkkia. Suonissani virtaa varmaan sokeroitua kahvia, arvelee Ahola hymyillen.

Festivon konserttien elämännautinnoista Ahola kokee tällä hetkellä lähimmäksi leikin. Hänen kaksivuotias poikansa pitää huolen siitä, että arjessa leikkiä on riittävästi ja että myös äiti osallistuu siihen.
– Leikki on luovuuden syvää ydintä, sen ei ole tarkoitus jalostaa, tehdä tulosta tai konkretisoitua. Leikki on taidetta pienoiskoossa. Kaikkien pitäisi leikkiä vähän enemmän, pohtii Ahola.

Siirryttyään Kansallisbaletista freelanceriksi Ahola on työskennellyt mm. Tero Saarinen Companyn, Raekallio Corp.:n, Compañía Kaari & Roni Martinin ja Helsinki Dance Companyn kanssa. Hän on esiintynyt merkittävillä tanssinäyttämöillä ja festivaaleilla niin Suomessa kuin kansainvälisesti sekä tanssinut Los Angelesin filharmonikkojen ja Helsingin Kaupunginorkesterin konserteissa solistina. 
Ahola on innoissaan mahdollisuudesta tulla vierailemaan Raumalle ja tehdä yhteistyötä festivaalin upeiden taiteilijoiden kanssa. Hän kiittää kutsusta Siljamari Heikinheimoa, joka aloittaa nyt kolmivuotiskautensa Festivon taiteellisena johtajana.

– Teillä on tiedossa upea festivaali ja sillä mahtava taiteellinen johtaja. Onnea Rauma!

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi