)
06.07.
2021

Taitelijuus on herkkä rohkeuslaji

Yli kolmessakymmenessä maassa ja sadalla albumilla esiintynyt muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saari saapuu elokuussa Rauma Festivon vieraaksi. Omaleimaisesta tyylistään tunnettu kitaristi tunnetaan myös konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistään. Festivossa häntä kuullaan yhdessä Vuokko Hovatan ja Mikko Gunu Karjalaisen kanssa. 

Jo vuosikymmeniä freelancerina toimineen Saaren arki on olut aina aika sirpaleista. Nyt kuluneena vuotena hän on huomannut kaipaavansa pidempiä kaaria ja yhdessä tekemistä. Menneet kuukaudet ovat opettaneet Saarelle kärsivällisyyttä, nöyryyttä ja korostanut yhteistyön ja yhteisöllisyyden merkitystä. 
– Gallerioiden, teatterisalien, kirjastojen, festivaalien, ravintoloiden ja klubien sulkeuduttua ainakin minä näivetyin ammatillisesti ja henkisesti tavalla, jota ei korvaa sen enempää luontokokemukset, opiskelu tai itsetutkiskelu. Kulttuurin kautta prosessoimme ja kommunikoimme ymmärtääksemme elämää ja ympäröivää maailmaa toistemme tulkintojen ja silmien kautta, joskus haastavassa joskus nautinnollisessa, mutta taiten jalostetussa ja silmiä avaavassa rinnakkaistodellisuudessa, Saari pohtii.

Taiteilijuutta kompromissittomassa marginaalissa Saari kuvailee ”herkäksi rohkeuslajiksi”.
– Kentän ulkopuolella kaikilla ole käsitystä siitä miten paljon se vaatii ja miten paljon merkitystä se voi säteillä ympäristöön jos on utelias ja vastaanottavainen. Ryhdyin kulkemaan kutsumusammattiini johtavaa polkua jo 6-vuotiaana.

Saari epäilee, ettei elämä palaa epidemian jälkeen enää aivan ennalleen ja kaikilta osin sen ei kannattaisikaan. 
– Kaipa me jotenkin viisastumme tästä. Itse olen löytänyt hiljentymisen, priorisoinnin, liekin ja leikin vaalimista edesauttavia uusia rutiineja. Himohalaajana olen kärsinyt vierotusoireista, sanoo Saari.

Kysyttäessä Festivon tämän vuoden teemaan, elämännautintoihin, liittyen, Saari nostaa muutama iloa tuottavan asian muiden yli. Myös suurin pahe menee nautinnon puolelle.
– Suurinta onnea tuo rakkaus: vanhemmuus, ystävät, “seikkailullinen, luova ja ennalta-arvaamaton” ammatti sekä luonto kaikessa moninaisuudessaan. Suurin paheeni taas on etten malta elää riittävän vastuullisesti ilmastokriisin keskellä, eli kaiketi ahneus. Olen kyltymätön eskapisti, joka kaipaa esteettistä ja kulinaristista nautintoa: välikaronkkaa, ekstraa ja bonusta jokaiseen päivään, maalailee Saari.

Festivossa esiin nostettuja nautintoja Saari pitää myös tärkeinä ja innostavina. Tuleville Festivo-kävijöille Saari huikkaa vielä:
– Pidetään huolta ja nautitaan kesästä! Nähdään Raumalla!

Lepo
Lauantai 7.8.2021 klo 19
Kulttuurikuppila Brummi
Liput 30€ / 15€

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi