Vanhan Rauman kolopolku on koko perheelle suunnattu kierros, jossa kartan avulla etsitään puhelimella skannattavia QR-koodeja. Koodien takaa paljastuu Vanhassa Raumassa asustavien erilaisten eläimien tervehdyksiä: lauluja, tansseja, runoja ja leikkejä. Raumalaisen musiikkipedagogi, muusikko ja näyttelijä Venla Walleniuksen käsikirjoittama ja näyttelemä seitsemän ”kolon” kokonaisuus on osa kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivoa. 

Unescon maailmanperintökohteeksi 30 vuotta sitten julistettu Vanha Rauma sekä festivaalin teemana olevat elämännautinnot inspiroivat Walleniuksen kehittämään muun muassa kurnuttavan kuninkaan, haaveilevan hauvaneidin ja pitsikuvioihin hurahtaneen hämähäkin riemastuttavat hahmot. 

Yksi koloista on tuotettu yhdessä raumalaisen Lönnströmin taidemuseon kanssa. Siinä jo aiemmin Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon sisällöissä seikkaillut Kotihiiri (Wallenius) kohtaa Molli-Kissan (Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo), joka rohkaistuu harkitsemaan retkeä Raumalle. Kaverukset kohtaavat myös tosielämässä koko perheen laulu- ja leikkituokiossa Rauman kauppatorilla keskiviikkona 4.8. klo 10. Molli-Kissa esiintyy toisen hiiriystävänsä kanssa Leikki-konsertissa Posellissa lauantaina 7.8. klo 10.30. 

Kolopolun kartta on ladattavissa Rauma Festivon verkkosivuilta, ja se löytyy myös ympäri Raumaa jaossa olevasta festivaalin käsiohjelmakirjasta. Videoita pääsee katsomaan myös suoraan festivaalin YouTube-kanavalta 15.7.-31.8.2021.