)
16.07.
2021

Sellisti Lauri Kankkusen elämännautintojen juuret ovat Italiassa

Rauma Festivoon nyt toista kertaa saapuva sellisti Lauri Kankkunen odottaa hartaasti normaaleihin kuvioihin paluuta ja turvavälien poistumista . Muusikon työssä turvavälit vaikuttavat myös siihen, miten lähekkäin toisiaan muusikot voivat soittaa. Ilman turvavälejä saleihin mahtuisi myös enemmän yleisöä, mikä olisi Helsingin kaupungin orkesterin 1. soolosellistille todella mieluista. 

Ahkerana kamarimuusikkona tunnettu Kankkunen on onnistunut käyttämään kuluneena vuonna peruuntuneista esiintymisistä vapautuneen ajan hyödyksi.

– Koronan tyhjentämän kalenterin myötä olen kuitenkin saanut pitkään roikkuneet opintoni vihdoin loppuun saakka. Muita selkeitä asioita ei korona-aika ei ole minussa muuttanut. Tai ehkä tätä pitäisi kysyä muilta, heittää Kankkunen.

Festivon tämän vuoden teeman elämännautinnot tuovat Kankkuselle mieleen Italian.

– Jostain syystä monet minulle läheiset asiat ovat peräisin Italiasta: hyvä ruoka, espresso, viini jne. Ja soittimeni sellokin on italialainen. Yksi intohimoni kohteista on myös jalkapallo ja siihenkin Italiassa on vahvat perinteet, luettelee Kankkunen.

Festivaalin ohjelmaan nostetuista elämännautinnoista Kankkunen nostaisi ylitse muiden levon.

-Lista on kyllä kattava! Kaikkia näitä tarvitaan, mutta jos yksi pitäisi valita niin se on lepo. Akut täytyy muistaa ladata!

Rauma Festivon uusintavierailustaan Kankkunen on innoissaan. Hän toivoo, että yleisö löytää paikalle.

Siljamari  [Heikinheimo] on suunnitellut tosi hienon ohjelman! Tulkaa kokemaan se livenä, musiikki on parasta paikan päällä!

Raumalle Lauri Kankkunen saapuu toivottavasti levänneenä, sillä festivaalin ohjelma pitää hänet kiireisenä. Festivo-viikon aikana häntä kuullaan neljässä konsertissa:

Seitsemän kuolemansyntiä
Ti 3.8.2021 klo 19, Rauma-sali
Liput 49 € / 34 €

Ystävyys
To 5.8.2021 klo 19, Eurajoen kirkko
Liput 25 € / 15 €

Haaveilu
Pe 6.8.2021 klo 14, Kulttuuritalo Poselli
Liput 30€ / 15€

Taide
Pe 6.8.2021 klo 19, Rauman taidemuseo
Liput 30 € / 15 €

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi