Rauma Festivoon nyt toista kertaa saapuva sellisti Lauri Kankkunen odottaa hartaasti normaaleihin kuvioihin paluuta ja turvavälien poistumista . Muusikon työssä turvavälit vaikuttavat myös siihen, miten lähekkäin toisiaan muusikot voivat soittaa. Ilman turvavälejä saleihin mahtuisi myös enemmän yleisöä, mikä olisi Helsingin kaupungin orkesterin 1. soolosellistille todella mieluista. 

Ahkerana kamarimuusikkona tunnettu Kankkunen on onnistunut käyttämään kuluneena vuonna peruuntuneista esiintymisistä vapautuneen ajan hyödyksi.

– Koronan tyhjentämän kalenterin myötä olen kuitenkin saanut pitkään roikkuneet opintoni vihdoin loppuun saakka. Muita selkeitä asioita ei korona-aika ei ole minussa muuttanut. Tai ehkä tätä pitäisi kysyä muilta, heittää Kankkunen.

Festivon tämän vuoden teeman elämännautinnot tuovat Kankkuselle mieleen Italian.

– Jostain syystä monet minulle läheiset asiat ovat peräisin Italiasta: hyvä ruoka, espresso, viini jne. Ja soittimeni sellokin on italialainen. Yksi intohimoni kohteista on myös jalkapallo ja siihenkin Italiassa on vahvat perinteet, luettelee Kankkunen.

Festivaalin ohjelmaan nostetuista elämännautinnoista Kankkunen nostaisi ylitse muiden levon.

-Lista on kyllä kattava! Kaikkia näitä tarvitaan, mutta jos yksi pitäisi valita niin se on lepo. Akut täytyy muistaa ladata!

Rauma Festivon uusintavierailustaan Kankkunen on innoissaan. Hän toivoo, että yleisö löytää paikalle.

Siljamari  [Heikinheimo] on suunnitellut tosi hienon ohjelman! Tulkaa kokemaan se livenä, musiikki on parasta paikan päällä!

Raumalle Lauri Kankkunen saapuu toivottavasti levänneenä, sillä festivaalin ohjelma pitää hänet kiireisenä. Festivo-viikon aikana häntä kuullaan neljässä konsertissa:

Seitsemän kuolemansyntiä
Ti 3.8.2021 klo 19, Rauma-sali
Liput 49 € / 34 €

Ystävyys
To 5.8.2021 klo 19, Eurajoen kirkko
Liput 25 € / 15 €

Haaveilu
Pe 6.8.2021 klo 14, Kulttuuritalo Poselli
Liput 30€ / 15€

Taide
Pe 6.8.2021 klo 19, Rauman taidemuseo
Liput 30 € / 15 €