)
26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa. Orkesterisoiton lisäksi Thomas nauttii soittamisesta Big Band- sekä vaskisoitinyhtyeissä, ja kesäisin hän esiintyy jousitriosta ja trumpetista koostuvan ensemblen kanssa.

-Mennyt vuosi on ollut monella haastava lähes kaikille. Yksi suurin syy onnellisuuteeni juuri nyt on pääseminen taas yleisön eteen, vahvistaa Bugnot monen muusikkokollegansa tavoin.

Bugnot on soittanut Helsingin kaupunginorkesterissa vuodesta 2011, joista viimeiset kuusi vuotta vuorottelevana äänenjohtajana. Muusikkona tai ihmisenä hän ei koe muuttuneensa pandemian aikana.

-Olen oppinut kuitenkin elämään enemmän hetkessä. Ei menneessä, ei tulevassa, vaan juuri tämä hetki tekee minut onnelliseksi, sanoo Bugnot.

Rauma Festivon vuoden teeman elämännautinnoista hän kertoo kaikkien olevan itselleen tärkeitä. Suurimman nautinnon hänelle tuo kuitenkin illallinen hyvässä seurassa.

-Nautin syödä hyvin. Täydellinen illallinen koostuu taivaallisesta ruoasta, samppanjasta ja konjakista. Yhtä tärkeää on seura. Mieluiten syön yhdessä vaimoni, perheeni tai ystävieni kanssa, kertoo Bugnot.

Raumalle tuloa Bugnot odottaa innoissaan, sillä festivaali on hänelle tuttu viime vuodelta. Tuolloinkin hän esiintyi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Tänä vuonna heidän oma konserttinsa Ystävyys koetaan Eurajoen kirkossa festivaalin torstai-illassa. Konsertissa kuullaan Johannes Brahmsin toinen sinfonia, joka säteilee lämpöä ja temperamenttia ja soljuu hyvää mieltä tuottaen. Lisäksi Helsinki Chamber Soloists soittaa Seitsemän kuolemansyntiä -oopperassa avajaispäivän iltana Rauma-salissa.

-Lämpimästi tervetuloa konsertteihin näin pitkän hiljaisuuden jälkeen. Toivottavasti te olette yhtä innoissanne ja täynnä jälleennäkemisen iloa kuin minäkin. Tauon jälkeen saadaan kokea musiikki taas livenä, yhdessä samassa tilassa, iloitsee Bugnot.

Seitsemän kuolemansyntiä
Ti 3.8. klo 19
Rauma-sali
Liput 49€ / 34€

Ystävyys
To 5.8. klo 19
Eurajoen kirkko
Liput 25€ / 15€

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi