)
08.08.
2015

Rauma Festivossa vahva lopetus lauantaina

Menestyksekäs Festivo-kamarimusiikkifestivaali päättyy lauantaina. Viikon varrella konsertit ovat keränneet väkeä niin Poselliin kuin Rauman ja Eurajoen kirkkoihinkin. Carpe diem -yllätyskonserttien sarja Vanhan Rauman yksityispihoilla ja Kordelinin kappelissa keräsivät ennätysyleisön. Musiikillinen kaupunkisuunnistus sai illalla kruunun Kustaa Aadolfin kirkossa Eurajoella, jossa juhlittiin säveltäjämestari Sibeliusta Tiina-Maija Koskelan, Kaisa Rannan, Aarne Pelkosen, Juho Alakärpän sekä Tiera-kvartetin seurassa.

Lauantai-iltapäivässä nuori energia valtaa Rauma-salin, kun lavalle nousevat Helsingin Juniorijouset Jukka Rantamäen johdolla sekä Rauman Poikasoittokunta, jota johtaa Anne Lehtomäki-Koskinen. Kahden menestyneen orkesterin yhteiskonsertti on suunnattu koko perheelle  ja sinne on vapaa pääsy. Kuulija pääsee matkalle kansallisromattisiin tunnelmiin Sibeliuksen ja Elgarin myötä ja lopulta Amerikkoihin saakka.

Festivaalin huipentaa illan konsertti Rauma-salissa, jolloin lavalla tapahtuu mieluisa jälleenkohtaaminen lähes 20 vuoden jälkeen. Tämän hetken suosituimpiin musikaalinäyttelijöihin lukeutuva Laura Alajääski ja vahvaa uraa ympäri Eurooppaan rakentava basso Mika Kares ovat samalla lavalla. Viimeksi näin oli vuonna 2008, kun ystävykset tekivät yhdessä West Side Storya. Heidän lisäkseen lavalla nähdään myös raumalaissyntyinen Esko Grundström, joka on vastannut myös konsertin sovituksista yhdessä taitavan ja monipuolisen Tomas Takolanderin kanssa.

-Itselleni konsertti on erittäin henkilökohtainen ja koko festivaaliviikon huipennus, hehkuttaa festivaalin taiteellisena johtajana nyt ensimmäistä kertaa toimiva Mika Kares.

Konsertissa mukana on myös koko festivaalin ajan uurastanut Tiera-kvartetti (Reetta Kataja, Kreeta-Julia Heikkilä, Riitta-Liisa Ristiluoma ja Samuli Peltonen), jonka torstai-illassa kuultu Sibeliuksen Voces Intimae huumasi yleisön. Lauantai-illassa kuullaan rakastettuja klassikoita Brahmsista Bernsteiniin.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi