)
08.08.
2015

Rauma Festivossa vahva lopetus lauantaina

Menestyksekäs Festivo-kamarimusiikkifestivaali päättyy lauantaina. Viikon varrella konsertit ovat keränneet väkeä niin Poselliin kuin Rauman ja Eurajoen kirkkoihinkin. Carpe diem -yllätyskonserttien sarja Vanhan Rauman yksityispihoilla ja Kordelinin kappelissa keräsivät ennätysyleisön. Musiikillinen kaupunkisuunnistus sai illalla kruunun Kustaa Aadolfin kirkossa Eurajoella, jossa juhlittiin säveltäjämestari Sibeliusta Tiina-Maija Koskelan, Kaisa Rannan, Aarne Pelkosen, Juho Alakärpän sekä Tiera-kvartetin seurassa.

Lauantai-iltapäivässä nuori energia valtaa Rauma-salin, kun lavalle nousevat Helsingin Juniorijouset Jukka Rantamäen johdolla sekä Rauman Poikasoittokunta, jota johtaa Anne Lehtomäki-Koskinen. Kahden menestyneen orkesterin yhteiskonsertti on suunnattu koko perheelle  ja sinne on vapaa pääsy. Kuulija pääsee matkalle kansallisromattisiin tunnelmiin Sibeliuksen ja Elgarin myötä ja lopulta Amerikkoihin saakka.

Festivaalin huipentaa illan konsertti Rauma-salissa, jolloin lavalla tapahtuu mieluisa jälleenkohtaaminen lähes 20 vuoden jälkeen. Tämän hetken suosituimpiin musikaalinäyttelijöihin lukeutuva Laura Alajääski ja vahvaa uraa ympäri Eurooppaan rakentava basso Mika Kares ovat samalla lavalla. Viimeksi näin oli vuonna 2008, kun ystävykset tekivät yhdessä West Side Storya. Heidän lisäkseen lavalla nähdään myös raumalaissyntyinen Esko Grundström, joka on vastannut myös konsertin sovituksista yhdessä taitavan ja monipuolisen Tomas Takolanderin kanssa.

-Itselleni konsertti on erittäin henkilökohtainen ja koko festivaaliviikon huipennus, hehkuttaa festivaalin taiteellisena johtajana nyt ensimmäistä kertaa toimiva Mika Kares.

Konsertissa mukana on myös koko festivaalin ajan uurastanut Tiera-kvartetti (Reetta Kataja, Kreeta-Julia Heikkilä, Riitta-Liisa Ristiluoma ja Samuli Peltonen), jonka torstai-illassa kuultu Sibeliuksen Voces Intimae huumasi yleisön. Lauantai-illassa kuullaan rakastettuja klassikoita Brahmsista Bernsteiniin.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi