)
08.08.
2015

Rauma Festivossa vahva lopetus lauantaina

Menestyksekäs Festivo-kamarimusiikkifestivaali päättyy lauantaina. Viikon varrella konsertit ovat keränneet väkeä niin Poselliin kuin Rauman ja Eurajoen kirkkoihinkin. Carpe diem -yllätyskonserttien sarja Vanhan Rauman yksityispihoilla ja Kordelinin kappelissa keräsivät ennätysyleisön. Musiikillinen kaupunkisuunnistus sai illalla kruunun Kustaa Aadolfin kirkossa Eurajoella, jossa juhlittiin säveltäjämestari Sibeliusta Tiina-Maija Koskelan, Kaisa Rannan, Aarne Pelkosen, Juho Alakärpän sekä Tiera-kvartetin seurassa.

Lauantai-iltapäivässä nuori energia valtaa Rauma-salin, kun lavalle nousevat Helsingin Juniorijouset Jukka Rantamäen johdolla sekä Rauman Poikasoittokunta, jota johtaa Anne Lehtomäki-Koskinen. Kahden menestyneen orkesterin yhteiskonsertti on suunnattu koko perheelle  ja sinne on vapaa pääsy. Kuulija pääsee matkalle kansallisromattisiin tunnelmiin Sibeliuksen ja Elgarin myötä ja lopulta Amerikkoihin saakka.

Festivaalin huipentaa illan konsertti Rauma-salissa, jolloin lavalla tapahtuu mieluisa jälleenkohtaaminen lähes 20 vuoden jälkeen. Tämän hetken suosituimpiin musikaalinäyttelijöihin lukeutuva Laura Alajääski ja vahvaa uraa ympäri Eurooppaan rakentava basso Mika Kares ovat samalla lavalla. Viimeksi näin oli vuonna 2008, kun ystävykset tekivät yhdessä West Side Storya. Heidän lisäkseen lavalla nähdään myös raumalaissyntyinen Esko Grundström, joka on vastannut myös konsertin sovituksista yhdessä taitavan ja monipuolisen Tomas Takolanderin kanssa.

-Itselleni konsertti on erittäin henkilökohtainen ja koko festivaaliviikon huipennus, hehkuttaa festivaalin taiteellisena johtajana nyt ensimmäistä kertaa toimiva Mika Kares.

Konsertissa mukana on myös koko festivaalin ajan uurastanut Tiera-kvartetti (Reetta Kataja, Kreeta-Julia Heikkilä, Riitta-Liisa Ristiluoma ja Samuli Peltonen), jonka torstai-illassa kuultu Sibeliuksen Voces Intimae huumasi yleisön. Lauantai-illassa kuullaan rakastettuja klassikoita Brahmsista Bernsteiniin.

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi