)
06.08.
2015

Torstaina Rauma Festivossa musiikillista kaupunkisuunnistusta ja Sibeliusta

Festivaaliviikon torstaille on muodostunut Rauma Festivoon perinne, joka jalkauttaa viikon taitelijat ympäri Vanhaa Raumaa. Carpe diem –minikonsertit kaikuvat normaalisti suljetuissa yksityispihoissa, Kaunisjärven vanhainkodissa ja Kordelinin kappelissa. Jokainen konsertti on yllätys, sillä esiintyvä taiteilija selviää vasta paikanpäällä. Nämä intiimit konsertit ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta yleisössä.

– Tämä on tällainen musiikkisuunnistus Vanhassa Raumassa, kiteyttää tapahtuman tämänvuotinen taiteellinen johtaja Mika Kares, joka itsekin löytyy eräästä päivän konserttipaikoista.

Torstai-illan konsertissa ”Suuri, suurempi, Sibelius!” kuullaan juhlavuottaan viettävän säveltäjän lauluteoksia sekä huumaavan kaunis Voces Intimae. Festivon taiteilijoiden joukosta löytyy tuore Sibelius-laulukilpailun voittaja baritoni Aarne Pelkonen, joka itseoikeutetusti on yksi illan solisteista. Hänen kanssaan lavalle nousevat sopraanot Tiina-Maija Koskela ja Kaisa Ranta sekä pianisti Juho Alakärppä.

Konsertissa kuullaan myös Sibeliuksen Pianotrio C-duuri, jossa soittavat Alakärpän lisäksi Lapin kamariorkesterin konserttimestari Reetta Kataja sekä Tanskan kuninkaallisessa oopperaorkesterissa ja Suomen Kansallisoopperassa soolosellistinä toimiva Samuli Peltonen.

Katajan ja Peltosen Festivo-urakka alkoi tiistai-illan avajaiskonsertissa, jossa energinen Tiera-kvartetti debytoi Samuel Barberin Jousikvartetto h-mollin sävelin. Tämä festivaalia varten koottu kvartetti sai yhtenäisellä ja voimallisella soinnillaan kuulijan silmäkulman kostumaan.

Avajaiskonsertin tähtenä loisti pianisti Johannes Piirto, joka esitti kaksi omaa kappalettaan: Helsingin Musiikkitalon avajaisissa kuullun  teoksen Virta sekä keväällä 2015 valmistuneen Kaari pianolle ja jousitriolle. Lisäksi Piirto tulkitsi herkän kauniisti Hindemithin Pianosonaatin nro2. Konsertissa esiintyi myös italialaissyntyinen harpisti Stefania Saglietti, jonka helisevän soljuvaa soittoa kuullaan myös Carpe diem –päivän klo 15 konsertissa Posellissa sekä perjantai-illan konsertissa ”Romantiikan roihu”.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi