Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.
-Vapaa-ajan lisääntyminen on ollut itseasiassa loistava asia minulle. Olen löytänyt uusia kiinnostuksenkohteita ja myös ehtinyt kehittää aiemmin kiinnostukseni herättäneitä, mutta tutkimatta jääneitä asioita. Huomaan, että on musiikissa paljon osa-alueita, joita haluaisin harjoittaa enemmän, kuten improvisaatio ja sävellys. Olen myös aloittanut pari ihan uuttakin harrastusta, hän kertoo.

Ammatillisten taitojen kehittämisen vastapainoksi hän on kuitenkin kaivannut ihmisiä ja ystävien seuraa.
-Luulen, että tämä vuosi on opettanut monelle, kuinka erityisen tärkeää on ihmiskontaktit. Nyt kun kesäsäät tarjoavat parastaan, uskon, että voimme kaikki tunnistaa sen hyvänolon boostauksen, joka siitä tulee, kun istumme yhdessä ystävien kanssa tai vain kävelemme kadulla ja hymyilemme tuntemattomille. Tämä ihmisten halu luoda yhteys toistensa välille näyttää tarjoavan minulle tähänastisista parhaimman kesän Suomessa, tuumii Rigopulos.

Bostonista kotoisin oleva Rigopulos on kotiutunut hyvin Suomeen. Hänen työpaikkanaan on Helsingin kaupunginorkesteri sekä muut muusikontyöt. Vapaa-aikanaan hän lähtee mielellään merelle.
-Nautin monista asioista elämässäni, mutta yksi ensimmäisistä mieleen tulevista nautinnoista on keinuminen Suomen saariston aalloilla kansanveneessäni auringon paistaessa, seurana muutama ystävä. Paheitakin minulla varmasti on. Yksi niistä voisi olla torkkuminen, jossa olen erittäin lahjakas! hymyilee Rigopulos miettiessään Rauma Festivon tämän vuoden teemaa Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä.

Festivaalin ohjelmaan nostetuistakin elämännautinnoista hän löytää helposti itsensä. 
-Kaikki nuo elämännautinnot puhuttelevat minua erittäin paljon! Hauska huomata, että tuo lepokin löytyy listalta. Ehkä kuitenkin ajatus leikistä resonoi minussa erityisesti. Ajattelen, että asioiden tutkistelu ja flow-tila ilman ulkopuolelta tulevaa painetta ovat välttämättömiä kaikille luoville prosesseille ja onnelliselle elämälle. Luulen, että monelle ammattimuusikolle kulunut vuosi ilman jatkuvia deadlineja on jättänyt enemmän aikaa soittamiselle, mikä on ollut myös siunaus, pohtii Rigopulos.

Raumalle ja Festivoon Rigopulos saapuu nyt toista kertaa Helsinki Chamber Soloistsin riveisseä ja lähettää terveisensä yleisölle:
-Tervetuloa! Me olemme otettuja siitä, että saamme osallistua kanssanne ensimmäisiin live-yleisöesityksiin pandemian alkamisen jälkeen. Jos emme tienneet sitä ennen, niin tämä aika on osoittanut sen, miten ehdottoman välttämätön suhde yleisöön on klassisessa musiikissa. Te olette se taika konserttihetkessä!

Adrian Rigopulos ja Helsinki Chamber Soloists soittavat festivaaliviikolla kahdessa konsertissa: avajaispäivän kabareen katkuisessa Seitsemässä kuolemansynnissä sekä torstai-illan Ystävyys-konsertissa Eurajoen kirkossa.

Seitsemän kuolemansyntiä
Ti 3.8. klo 19
Rauma-sali
Liput 49€ / 34€

Ystävyys
To 5.8. klo 19
Eurajoen kirkko
Liput 25€ / 15€