)
22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.
-Vapaa-ajan lisääntyminen on ollut itseasiassa loistava asia minulle. Olen löytänyt uusia kiinnostuksenkohteita ja myös ehtinyt kehittää aiemmin kiinnostukseni herättäneitä, mutta tutkimatta jääneitä asioita. Huomaan, että on musiikissa paljon osa-alueita, joita haluaisin harjoittaa enemmän, kuten improvisaatio ja sävellys. Olen myös aloittanut pari ihan uuttakin harrastusta, hän kertoo.

Ammatillisten taitojen kehittämisen vastapainoksi hän on kuitenkin kaivannut ihmisiä ja ystävien seuraa.
-Luulen, että tämä vuosi on opettanut monelle, kuinka erityisen tärkeää on ihmiskontaktit. Nyt kun kesäsäät tarjoavat parastaan, uskon, että voimme kaikki tunnistaa sen hyvänolon boostauksen, joka siitä tulee, kun istumme yhdessä ystävien kanssa tai vain kävelemme kadulla ja hymyilemme tuntemattomille. Tämä ihmisten halu luoda yhteys toistensa välille näyttää tarjoavan minulle tähänastisista parhaimman kesän Suomessa, tuumii Rigopulos.

Bostonista kotoisin oleva Rigopulos on kotiutunut hyvin Suomeen. Hänen työpaikkanaan on Helsingin kaupunginorkesteri sekä muut muusikontyöt. Vapaa-aikanaan hän lähtee mielellään merelle.
-Nautin monista asioista elämässäni, mutta yksi ensimmäisistä mieleen tulevista nautinnoista on keinuminen Suomen saariston aalloilla kansanveneessäni auringon paistaessa, seurana muutama ystävä. Paheitakin minulla varmasti on. Yksi niistä voisi olla torkkuminen, jossa olen erittäin lahjakas! hymyilee Rigopulos miettiessään Rauma Festivon tämän vuoden teemaa Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä.

Festivaalin ohjelmaan nostetuistakin elämännautinnoista hän löytää helposti itsensä. 
-Kaikki nuo elämännautinnot puhuttelevat minua erittäin paljon! Hauska huomata, että tuo lepokin löytyy listalta. Ehkä kuitenkin ajatus leikistä resonoi minussa erityisesti. Ajattelen, että asioiden tutkistelu ja flow-tila ilman ulkopuolelta tulevaa painetta ovat välttämättömiä kaikille luoville prosesseille ja onnelliselle elämälle. Luulen, että monelle ammattimuusikolle kulunut vuosi ilman jatkuvia deadlineja on jättänyt enemmän aikaa soittamiselle, mikä on ollut myös siunaus, pohtii Rigopulos.

Raumalle ja Festivoon Rigopulos saapuu nyt toista kertaa Helsinki Chamber Soloistsin riveisseä ja lähettää terveisensä yleisölle:
-Tervetuloa! Me olemme otettuja siitä, että saamme osallistua kanssanne ensimmäisiin live-yleisöesityksiin pandemian alkamisen jälkeen. Jos emme tienneet sitä ennen, niin tämä aika on osoittanut sen, miten ehdottoman välttämätön suhde yleisöön on klassisessa musiikissa. Te olette se taika konserttihetkessä!

Adrian Rigopulos ja Helsinki Chamber Soloists soittavat festivaaliviikolla kahdessa konsertissa: avajaispäivän kabareen katkuisessa Seitsemässä kuolemansynnissä sekä torstai-illan Ystävyys-konsertissa Eurajoen kirkossa.

Seitsemän kuolemansyntiä
Ti 3.8. klo 19
Rauma-sali
Liput 49€ / 34€

Ystävyys
To 5.8. klo 19
Eurajoen kirkko
Liput 25€ / 15€

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi